top of page
  • Forfatters billedeSiff Tang Lassen

Styrk de svageste

I et velfærdssamfund er det vigtigt, at de, der har behov for det bliver grebet af vores fælles sikkerhedsnet bliver det. Det er uacceptabelt, at vi taber folk ned mellem to kasser. Vi skal styrke de svageste i vores samfund og lade dem, der kan selv gøre det selv. Det giver ejerskabsfølelse over eget liv og lyst til at fortsætte med at give sig lidt ekstra.


Vi skal være bedre til at forvalte borgernes skattekroner, således at det er de borgere, der har mest brug for hjælpen, der får den. Vi skal sikre psykiatrisk hjælp til alle, der behøver det, vi skal sikre sociale ydelser til dem, der mister deres arbejdet, vi skal sikre minimumsnormeringer og gode vilkår i institutionerne til vores børn.


Vi skal ikke drysse skattekroner ud over hjemmeboende gymnasieelever, som alligevel tjener så meget ved siden af, at de betaler fuld skat af deres SU.

Vi skal ikke drysse skattekroner ud til alle forældre, hvis ikke det er nødvendigt for at familierne kan få økonomien til at hænge sammen til det mest basale.

Vi skal ikke drysse skattekroner ud til medicintilskud til de borgere, hvor deres medicin ikke vælter budgettet.


Vi skal prioritere skattekronerne, så det kun er de hjemmeboende gymnasieelever, hvis forældre ikke har råd til at have dem boende uden tilskud som får en SU. Vi skal prioritere skattekronerne, sådan at det kun er de familier med laveste indkomster, der får børnepenge, sådan at vi sikre, at alle børn har varmt tøj til vinteren og sandaler til sommeren. Vi skal prioritere vores skattekroner sådan, at det kun er det dyreste medicin, der er tilskud på.


De penge vi sparer ved ikke at gå og drysse leverpostejs velfærd ud til alle de borger, der ikke har et behov for det, kan vi i stedet bruge på en bedre psykiatri og minimumsnormeringer. Drop hovedpinepillerne og find roden til det der gør ondt. Når vi oplever stigende inflation, så har løsningen aldrig været at kaste flere penge ud i samfundet, det har kun gjort skaden værre, lad os i stedet lette skatten og droppe engangs ydelserne i forsøget på at bekæmpe inflationen.


🎯Målrette børnechecken til de mest udsatte familier og afskaffe den for de familier der kan selv

💊Målrette medicintilskud til de mest udsatte borgere

⛔️Stop med at give ligegyldige engangsydelser til borgerne

⬇️Sænk dagpengesatsen så det altid kan svare sig at arbejde

🧠Put de sparede penge i psykiatrien og minimumsnormeringer.


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page